Καλαμάτα: Έναρξη τμήματος ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα

Τελετή έναρξης του τμήματος ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα και την ονοματοδοσία των δύο ειδικών νεότευκτων σκαφών θα πραγματοποιήσει την Κυριακή (16 Οκτωβρίου 2022) στις 12:00 στις εγκαταστάσεις του ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών».

Το 2022 η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.) αναγνωρίζοντας τη δυναμική των στελεχών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας προτείνει μέσω του προγράμματος Blue Mediteraneo, να δημιουργηθεί τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα, πρόταση που ο Ναυτικός Όμιλος αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ε.Ι.Ο. και του Fondazione Terzo Pilastro – Internazionale (Διεθνές Ίδρυμα Τρίτου Πυλώνα).

Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ “ΔιαφοροΖΩ” δημιουργείται ο πρώτος πυρήνας αθλητών από τους Χαλούλο Μανώλη, Τύρο Ιωάννη, Παναγόπουλο Παναγιώτη, Καραχάλιο Φώτη, Δουράλα Βασίλη και Στεφανούρη Αντώνη. Στη προπονητική ομάδα συμμετέχουν οι Παναγιώτης Καβουρίνος και Γιώργος Κακαλίκας.

Την ευθύνη του τμήματος έχουν οι Γιώργος Σπυρόπουλος Έφορος Ιστιοπλοΐας και Ιωάννης Αδαμόπουλος Πρόεδρος του ΝΟΚ και τη γραμματειακή υποστήριξη η κα. Γιούλη Δουράλα. Το τμήμα ιστιοπλοΐας έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και σημαντική βοήθεια από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και τον κ. Παναγιώτη Μπουφέα.

Το όραμα των στελεχών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι να αφήσει ηχηρό μήνυμα στην πόλη της Καλαμάτας, πως «Ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους» ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος