Καλαμάτα: Παρουσίαση της 3ης ποιητικής συλλογής της Εύας Σταματοπούλου

Παρουσίαση της 3ης ποιητικής συλλογής της Εύας Σταματοπούλου με τίτλο «Α! Είπα και άνοιξε ο κόσμος μου ολάκερος! (Στον χάρτη της ψυχής μου γραμμένο είδα το φως μου)» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (19 Οκτωβρίου 2022) στις 7.00 μ.μ. στο καφέ-εστιατόριο LEYENDA (Κτήριο ΟΣΕ, Σιδηροδρομικού Σταθμού), υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

Ομιλητές:
Αντωνία Παυλάκου, Φιλόλογος, Πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων – Μαρία Νταλλή, Λογοτέχνιδα, ειδική γραμματέας της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων

Απαγγελία Ποιημάτων:
Όλγα Αλεξανδροπούλου, Ηθοποιός, Σκηνοθέτρια – Κώστας Χαλκιάς, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Η Σοφία Τσόγκα τραγουδά και ερμηνεύει στο πιάνο γνωστά τραγούδια και ποιήματα της Εύας Σταματοπούλου που μελοποίησε η ίδια.

Η Εύα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ζήσει μεταξύ Αγρινίου, Λονδίνου, Στουτγάρδης, Αθήνας, Κέρκυρας και Καλαμάτας. Ζει και εργάζεται ως ελεύθερα απασχολούμενη μεταφράστρια στη Μικρή Μαντίνεια Μεσσηνίας. Γράφει ποίηση από 12 ετών (1988). Το 2014 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή «Της ψυχής μου αναλλοίωτο φως». Το 2017 εξέδωσε τη δεύτερη της ποιητική συλλογή «Του ήλιου τ’ αφανέρωτα (και όλα γύρω σου είναι φως)». Ποιήματα και πεζά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά. Έχει λάβει Έπαινο για το ποίημα της «Άστρα που με φωτίζατε» στον Β’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Καλαμάτας. Έλαβε το Β’ Βραβείο στους 36ους Δελφικούς Αγώνες το 2021 για το ποίημα «Νύχτα σιωπηλή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος