Καλαμάτα: Συγκέντρωση από συλλογικότητες και πολίτες κατά του “master plan” του λιμανιού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «master plan» του λιμανιού της Καλαμάτας, πραγματοποίησαν χθες Κυριακή (6/2) στο «Πανελλήνιο», σύλλογοι, παρατάξεις της αυτοδιοίκησης, αλλά και απλοί πολίτες.

Από κοινού εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τις παρεμβάσεις, που προβλέπονται στον προλιμένα, με την δημιουργία διώροφων κτηρίων για τους ναυταθλητικούς συλλόγους.

Ζήτησαν δε, να παραμείνει, όπως είναι η παραλία στον προλιμένα, μοναδική στην Ελλάδα, με τον κόσμο να κάνει μπάνιο δίπλα στο λιμάνι και να καταψηφιστεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του «Master Plan» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει κινητοποίηση των πολιτών και ο συντονισμός δράσεων για να αποτραπούν τα όσα έχουν σχεδιαστεί και προβλέπονται στην εκπόνηση του “master plan”.
Στη συνάντηση χθες παρουσίασαν το τι ακριβώς προβλέπει το “master plan”, αλλά και τις απόψεις και προτάσεις τους εκπρόσωποι πολλών φορέων. Μεταξύ αυτών οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Μανώλης Μάκαρης (Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες), Βασίλης Τζαμουράνης (Πρότυπος Δήμος), Δημήτρης Οικονομάκος (Λαϊκή Συσπείρωση), ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, η εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής-Πολιτιστικής Ένωσης Μεσσηνίας Μαρίστα Ορφανού, η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Προοδευτικών Πολιτών Καλαμάτας Φεβρωνία Εξακουστίδου, ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Στέφανος Κουνιάζος, η Λέττα Πετρουλάκη, ο εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης “Ανταρσία στο Μωριά” Παναγιώτης Κάτσαρης, ο Βασίλης Τσουλάκος από τη Λαϊκή Ενότητα, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας-ερευνητής Ηλίας Μπιτσάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, ο Νίκος Πατσαρίνος, ο Γιώργος Καραμπάτος, πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο Στάθης Παπαδόπουλος (SOS Κυπαρισσιακός Κόλπος) κ.ά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος