Καλαμάτα: Ξεκινά τη λειτουργία του ο δημοτικός χώρος ανάγνωσης στο Πνευματικό Κέντρο

Ξεκινάει την λειτουργία του από σήμερα(Τετάρτη 19/10) ο δημοτικός χώρος ανάγνωσης, στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.

Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, στα κενά που έχουν μεταξύ των φροντιστηρίων τους, η των άλλων δραστηριοτήτων τους, θα μπορούν να πηγαίνουν και να αξιοποιούν τις ώρες αυτές διαβάζοντας τα μαθήματα τους.

Όπως είπε σε συνέντευξη τύπου χθες το απόγευμα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο χώρος θα λειτουργεί από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9.30 το βράδυ με την φροντίδα ενός ατόμου που θα τον επιμελείται. “Στόχος είναι να βρίσκουν έναν ζεστό χώρο οι μαθητές στα κενά τους, να μην επιβαρύνονται επιπλέον οι γονείς με το να τα μεταφέρουν στο ενδιάμεσο, αλλά και να βρίσκονται σε έναν χώρο στον οποίο μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις δύο βιβλιοθήκες που στεγάζονται εκεί, καθώς και με άλλες δραστηριότητες πολιτισμού που παρουσιάζονται” είπε ο κ. Βασιλόπουλος.

Καλαμάτα: Ξεκινά τη λειτουργία του ο δημοτικός χώρος ανάγνωσης στο Πνευματικό Κέντρο

Συγχαρητήρια για την ιδέα και την υλοποίησή της έδωσε στο δήμο Καλαμάτας ο διευθυντής της Β’βαθμιας εκπαίδευσης Αγάπιος Οικονομίδης. Η αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελή σημείωσε ότι ο χώρος διαμορφώθηκε μετά από αιτήματα γονέων και μαθητών, παρέχει τα βασικά σε πρώτη φάση (γραφεία, καρέκλες, γραφική ύλη) ενώ θα εμπλουτίζεται σταδιακά ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν. Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καλαμάτας και προεδρεύων του πνευματικού κέντρου Παναγιώτης Λύρας, είπε μεταξύ άλλων ότι ένας από τους ρόλους του πνευματικού κέντρου είναι η παροχή γνώσης, η οποία έχει άμεση συνάρτηση με την ανάγνωση. Έτσι η ιδέα του δημάρχου υλοποιήθηκε άμεσα και με τις ευλογίες του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου (που είναι και ο πρόεδρος του δ.σ. του πνευματικού κέντρου) Τέλος, ο εμπνευστής της ιδέας Ιάκωβος Περρωτής, σημείωσε ότι ο χώρος θα καλύψει τις ανάγκες μαθητών που διαμένουν σε κοινότητες πέριξ της Καλαμάτας, ωστόσο περνούν πολλές ώρες στην πόλη για τις ανάγκες των φροντιστηρίων τους.

Σύνταξη: Μαρία Τομαρά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος