Μεσσηνία: Ένα νέο κρούσμα το τελευταίο 24ωρο – Εθελοντές του ΕΕΣ στην Κεντρική Αγορά

Μόλις ένα νέο κρούσμα κορονοϊού ανακοίνωσε χθες (Δευτέρα) στη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ, την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι μαζικοί έλεγχοι του πληθυσμού σε σταθερά σημεία στην Καλαμάτα (στο Μέγαρο χορού και την Κεντρική Πλατεία) και εκτάκτως σε διάφορες περιοχές του νομού.

Σήμερα συνεχίζεται η δράση με τα tests ανίχνευσης στις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν επιβάτες, προσωπικό της επιχείρησης αλλά και όποιος πολίτης το επιθυμεί.
Σταθεροποιημένη επίσης εμφανίζεται εδώ και μέρες η κατάσταση των νοσηλευομένων με Covid στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, με 22 ασθενείς αυτή τη στιγμή στην κλινική Covid του ιδρύματος και έναν ακόμα να παραμένει σε σοβαρότερη κατάσταση και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, παρουσία στους χώρους της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, θα έχουν διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου -αν χρειαστεί- να παρέχουν πρώτες βοήθειες. Η εν λόγω ενέργεια έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Ε.Ε.Σ., ενώ άμεσα θα διαμορφωθεί, εντός της Κεντρικής Αγοράς, γραφείο – ιατρείο, προκειμένου εκεί να τοποθετηθεί και απινιδωτής που πρόσφατα πολίτης δώρισε και που σήμερα βρίσκεται στο γραφείο Διοίκησης της Αγοράς.
Ο Πρόεδρος της Κ.Α.Κ. Αναστάσιος Αγγελής σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με τον Ερυθρό Σταυρό, τονίζοντας παράλληλα ότι η Διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς λαμβάνει τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα πρόληψης και προστασίας επαγγελματιών, παραγωγών και καταναλωτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος