Γ. Λαμπρούλης: Ασύμβατη η πολιτική στήριξης των κερδών με την προστασία της δημόσιας υγείας

Στην επαναφορά της συζήτησης των όρων που απαιτούνται για την προστασία της υγείας του λαού, και την ανάδειξη των προϋποθέσεων διαμόρφωσης ενός συστήματος Υγείας αντίστοιχου των σημερινών δυνατοτήτων και αναγκών του λαού μας, με κριτήριο τη δωρεάν εξασφάλιση όλων όσα απαιτούνται με ευθύνη του κράτους, αναφέρθηκε στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης για την Υγεία που κατέθεσε το ΚΚΕ, ο βουλευτής Λάρισας Γ. Λαμπρούλης.

Όπως ανέφερε, η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα απανωτά «ρεκόρ» σε εισαγωγές ασθενών και διασαωληνωμένων καταρρίπτουν δραματικά το αφήγημα της κυβέρνησης ότι «έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα».
Επισήμανε ότι το ΚΚΕ στέκεται με σεβασμό απέναντι στους υγειονομικούς και τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν από την αρχή της πανδημίας κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις και στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία αν είχαν ληφθεί υπόψη η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη. «Στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό, απαιτώντας άμεσα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας, τον περιορισμό της μετάδοσης, την προστασία ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, την αποθεραπεία ασθενών», επισήμανε ο Γ. Λαμπρούλης.
Ακόμα σημείωσε πως αποδεικνύεται ότι οι λαϊκές ανάγκες στον καπιταλισμό αντιμετωπίζονται από το κράτος σαν κόστος και η υγεία σαν εμπόρευμα και ευκαιρία για επιχειρηματικά κέρδη.
Αναφέρθηκε επίσης στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, στην αποψίλωση του δημόσιου συστήματος Υγείας από προσωπικό, με αποτέλεσμα ο λαός να είναι απροστάτευτος.
Επίσης, μιλώντας για το λεγόμενο νέο ΕΣΥ, που προωθεί η κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί σαν χρυσή ευκαιρία την πανδημία για να «τρέξει» τις αντιλαϊκές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, με στόχο την περαιτέρω συμπίεση των κρατικών δαπανών για την υγεία.
Όπως ακόμα επισήμανε, οι εξελίξεις με την πανδημία αποδεικνύουν ότι η πολιτική στήριξης των καπιταλιστικών κερδών είναι ασύμβατη με την προστασία της υγείας, της ζωής του λαού και ότι αυτό είναι το εμπόδιο που πρέπει να βγει από τη μέση, σε αυτό τον δρόμο βρίσκεται η πραγματική διέξοδος για τον λαό.
Τέλος, ο κ. Λαμπρούλης αναφέρθηκε εκτενώς και στα αιτήματα ουσιαστικής ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, τα οποία διεκδικεί το ΚΚΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος