Στην τρίτη πληρωμή στους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, οι οποίοι επλήγησαν από τους σεισμούς της 30ής Οκτωβρίου 2020 και της 3ης Μαρτίου 2021 προχώρησε, χθες, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 το υπ. Οικονομικών, πιστώνοντας το ποσό του 1.873.216 ευρώ σε 304 δικαιούχους.
Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρ. Τριαντόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στον τρίτο γύρο πληρωμών πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας που υπέβαλαν σχετική αίτηση. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 1,9 εκατ. ευρώ σε 304 δικαιούχους. Συνολικά, έως τώρα, έχουν πιστωθεί 6.223.453,11 ευρώ σε 891 δικαιούχους.
Επισημαίνεται ότι η πληρωμή της πρώτης αρωγής συνεχίζεται ενώ τρέχει παράλληλα και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποζημιώσεων προς τους σεισμόπληκτους δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι βάσει πρόσφατης κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 69/16.01.2022) παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έως τις 31 Ιανουαρίου, ενώ διευρύνθηκε και η περίμετρος των δικαιούχων, καθώς εντάχθηκαν στο πλαίσιο στήριξης σεισμόπληκτοι από περισσότερες περιοχές, όσον αφορά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.
Έτσι, οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τους σεισμούς στη Σάμο και τη Θεσσαλία μπορούν εύκολα, χωρίς περιττές διαδικασίες, να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής για την κύρια κατοικία τους ή για κτίριο επαγγελματικής χρήσης που υπέστη βλάβες από τους δύο σεισμούς, με το ύψος της ενίσχυσης να ανέρχεται σε έως 14.000 ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να στηρίξουμε ενεργά τους πληγέντες συμπολίτες μας», κατέληξε ο κ. Τριαντόπουλος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος