Λάρισα: Εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή, Περιβάλλον και Υγεία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η διαδικτυακή εκδήλωση με τον τίτλο «Κλιματική Αλλαγή, Περιβάλλον & Υγεία», που υλοποιήθηκε με την συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων και συνεργατών. Η εκδήλωση διήρκησε 3 ώρες και την παρακολούθησαν δεκάδες συμμετέχοντες/ουσες.
Τις βασικές θεματικές ενότητες ανέπτυξαν οι κ.κ. Γριμάνης Κωστής, Δανάλη Ελένη, Καραούλη Βασιλική, Μυλωνέρος Θάνος και Τσαμπούκου-Σκαναβή Κων/να, ενώ σχόλια και παρατηρήσεις έκανε ο Κρίτωνας Αρσένης, Περιβαλλοντολόγος και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημητριάδης Δημήτρης.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής, Τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας, τη Greenpeace Hellas και το THESYS Κέντρο Συστημικής Θεραπείας. Οι συμμετέχοντες/ουσες παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις ομιλήτριες και τους ομιλητές να αναπτύσσουν με έγκυρο και τεκμηριωμένο τρόπο τις θεματικές του σεμιναρίου.
Η κ. Σκαναβή, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, υποστήριξε ότι η Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί σχεδόν κάθε διάσταση της ανθρώπινης δραστηριότητας και η μόνη οριστική λύση φαίνεται να είναι η πρωτογενής πρόληψη. Η κ. Καραούλη, π. Διευθύντρια της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Ζωής στο Υπουργείο Υγείας, έδωσε μια συνολική εικόνα των απειλών για την υγεία από το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής. Ο κ. Μυλωνέρος, με εξειδίκευση σε θέματα Δημόσιας Υγείας, αναφέρθηκε στη βιομηχανία της παγκοσμιοποίησης, στις πολυεθνικές εταιρείες και στο κυρίαρχο μοντέλο ανάπτυξης ως βασικούς παράγοντες συμβολής στο φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής. Ο κ. Γριμάνης και η κ. Δανάλη, εκ μέρους της Greenpeace Hellas, έκαναν αναλυτική περιγραφή των τρόπων οργάνωσης και δράσης των πολιτών στο πεδίο της Κλιματικής Κρίσης. Καταλυτικοί παράγοντες επιτυχίας δράσεων αποτελούν η επιστημονική τεκμηρίωση, οι κοινές αξίες, η σαφής στόχευση και τα ξεκάθαρα αιτήματα όπως και η διαθεσιμότητα και η δέσμευση των εμπλεκομένων στον κοινό σκοπό. Ο κ. Αρσένης αναφέρθηκε στο τρίπτυχο προστατεύουμε τη φύση, εξοικονομούμε πόρους και παράγουμε ενέργεια, υποστηρίζοντας ότι η φροντίδα των Προστατευόμενων Περιοχών, η οριζόντια αναδιανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στο Πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ’ όπως και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις οικίες μπορεί να είναι εύκολοι και άμεσοι τρόποι δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής.
Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είχε η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Λαρισαίων – Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, ενώ την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο υπεύθυνος της Θεματικής Ενότητας 9: Πρόληψη και Αγωγή Υγείας, κ. Δημητριάδης Δημήτρης. Το διαδικτυακό πρόγραμμα «Μαθαίνουμε για την Υγεία» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης) E-mail: learning-city@larissa.gov.gr Facebook: Larissa Learning City- Η Πόλη που Μαθαίνει

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος