Υπόγειοι αγωγοί άρδευσης για 2.000 στρέμματα στην Ελάτεια του δήμου Τεμπών

Νέο υπόγειο δίκτυο μήκους 14,8 χλμ για την άρδευση 1.914 στρεμμάτων στην Ελάτεια συνολικού προϋπολογισμού 586.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και βραβευμένη, πρότυπη περιβαλλοντική πολιτική στη διαχείριση του νερού. Στο πλαίσιο αυτό δώσαμε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου της υπογειοποίησης αγωγών συνολικού μήκους 14 χλμ. στην Ελάτεια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.
Σκοπός του έργου είναι η μείωση απωλειών ύδατος οι οποίες παρουσιάζονται λόγω της παλαιότητας των υφιστάμενων επιφανειακών αγωγών, αλλά και των συχνών διαρροών που παρουσιάζονται. Επίσης, μέσω της σωστής διαχείρισης ύδατος θα επιτευχθεί βελτίωση τόσο των ποιοτικών όσο και των ποσοτικών χαρακτηριστικών των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος