Χίος: Στη Δικαιοσύνη οι διαγωνισμοί για την καθαριότητα του “Σκυλίτσειου” Νοσοκομείου

Στον ανακριτή για το θέμα του διαγωνισμού, που αφορά την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, κατέθεσε ο διευθυντής της χιώτικης ιστοσελίδας astraparis.gr, δημοσιογράφος, Γιάννης Στεβής.


Πρόκειται για την δεύτερη κατάθεσή του, στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου Λεωνίδας Μπουτσιαβάρας, για τον εν λόγω διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στον ανακριτή ο κ. Στεβής, οι συνολικές δαπάνες για τις υπηρεσίες καθαριότητας στο νοσοκομείο Χίου μέσα σε έναν χρόνο, όλο το 2022 και δύο εβδομάδες του 2023, ανέρχονται στο ποσό των 942.744,91 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Το ποσό αυτό, όπως σημείωσε, πήγε σε μία και μόνον εταιρεία με πέντε συνεχόμενες απευθείας αναθέσεις. Και είναι, όπως υποστήριξε, σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που θα διέθετε το νοσοκομείο Χίου αν τις υπηρεσίες καθαριότητας παρείχε επί συμβάσει προσωπικό, το οποίο απομακρύνθηκε στο τέλος του 2021, παρά το γεγονός ότι ο νόμος έδινε το δικαίωμα στην διοίκηση να παρατείνει διαδοχικά αυτές τις συμβάσεις έως το τέλος του 2022.

Ο Γιάννης Στεβής πρότεινε με την κατάθεσή του να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες για την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και για άλλες που αφορούν ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, αλλά και διαχείρισης προσωπικού, δεκάδες άνθρωποι, μέλη της διοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες του νοσοκομείου Χίου, καθώς και στελέχη του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).

Αγωγές από το Νοσοκομείο
Να σημειώσουμε ότι για τα δημοσιεύματα που αφορούν το Νοσοκομείο Χίου, ο διευθυντής της ιστοσελίδας astraparis.gr έχει δεχθεί δύο αγωγές από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη. Με καθεμιά από τις αγωγές ζητείται το ποσό των 100.000 ΕΥΡΩ για ηθική βλάβη από τα δημοσιεύματα.
Η πρώτη κατά σειρά αγωγή έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί στο πολυμελές Πρωτοδικείο Χίου στις 2 Νοεμβρίου 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος